Útleírások

Egyiptom - Sátorral a Fehér Sivatagban
1.-2.nap: Kairó
3.nap: Úton a Bahariyya oázisba
4.nap: Bahariyya - Fehér Sivatag
5.-6.nap: Fehér Sivatag - Kairó
7.nap: Memphis, Szakkara
8.-11.nap: Dahab
Horvátország - Zadar környéke
Horvátország - Tavaszi hosszú hétvége Dubrovnikban
Indonézia - Jáva és Bali, Hong Kongi kitérővel
Kuba - 1400 km négykeréken
Madeira - Téli túrák az örök tavasz szigetén
Olaszország - Nápoly és környéke
Olaszország - Toszkána: Borok és etruszkok nyomában
Spanyolország - Őszi séták Barcelonában
Spanyolország - La Manga-i csillagtúrák
Spanyolország - El Camino
Törökország - Gulettel az ókori Lykia nyomában
Törökország - Kappadókia
Törökország - Kappadókia reloded
Törökország - Kappadókia full time
Törökország - Őszi túra csecsemővel
Törökország - Isztambul
Törökország - Kalandozások É-Mezopotámiában
Törökország - Lykiai út


Borok

 Borfajta leírások
 Borkostolás Jegyzetek
A Sangiovese magasiskolája
Rendhagyó Hungaricum kóstoló
Miért éppen Grúzia, Törökország és Bulgária
Dalmát bortúra - 2011, 2018
Spanyolország - Katalán bortúra
Török bortúra - 2013május
Portugál bortúra - 2014 április
Loire - kóstolási jegyzetek 2018


Extrák

 Vendégkönyv
 Képtár


1.-2. nap: Kairó


 

 

 

 

1. nap (kedd) - Indulás

 

Délelőtt egy bérelt busszal elmentünk Bécsbe, majd onnan felszállás 16.15-kor Kairóba. Kb. 3 óra repülés után estére értünk be szállodánkba, az Oasis Hotelbe (Alex Desert Rd | Pyramids, Cairo 12556, Egypt) Az itthoni csípős télvégi estéket, itt langyos, egy dzsekis este váltotta fel. A szálloda szinte trópusi kertjére és a virágágyásokra rácsodálkoztak a gyerekek. Méteres muskátlik ontották számukra ismerős virágaikat. Az út folyamán többször kijelentették, hogy nem hiszik el, hogy itt vannak és az osztálytársak sem fogják J

 

Az első kaland tulajdonképpen itt kezdődött. Indulás előtti napon Panna lányom belázasodott. Nagyon aggódott, hogy őt otthon hagyjuk. Gondoltuk valami futó 2 napos dolog, vagy az izgalom, így nem mondtuk le az indulást. A szállóba érve azonban már alaposan lázas volt. Én már jártam Kairóban, így eleve úgy is terveztem, hogy a szállóban maradok vele az első nap és jól meggyógyulunk J

 

 

 

 

 

Fotógaléria: Kairó

 

2. nap: (szerda) - Kairó

 

A többiek reggeli után városnézésre mentek (Gizai piramisok, Szfinx és Völgytemplom, Egyiptomi Múzeumban, Khan el Khalili bazár).

 

Mi közben Pannival jót pihentünk, sokáig aludtunk, majd a szikrázó napsütésben a szálló medencéje köré telepedtünk. Panni egyre jobban volt. Imádta a ragyogó parkot, még a vízbe is bemerészkedett. Élvezettel szürcsölte az eper turmixot és ette délben a klub szendvicset.

A szálloda egyébként kiváló bázis kirándulásokkal tarkított láblógatáshoz is és teljesen gyerekbarát. Bátran ajánlom!

 

 

A többiek késő estére érkeztek meg, tele élményekkel, amit hangosan-zajosan adtak elő. Dani lelkesen mutatta a bazárban zsákmányolt ezüst ékszereket, még a húgának is hozott. Kiderült, hogy Zsuzsa ismerte az utat egy kopt kereskedőhöz, ahol zsákszámra állnak a régi arab és újabb ezüst cuccok és nagyon szép darabokat lehet fillérekért találni. Mindenkiből előtört a kincsvadász ösztön.

Mosolyogva mesélték, hogy első élményként Danit a piramisoknál megragadta egy fogatlan arab, fejkendőt csavart rá és megfelelő baksis ellenében egy közös fotóval hagyta „kiváltani” J

 

(Apropó baksis: fogadjuk el, hogy az arab kultúra szervers és nem csak a turistáknak kijáró része a borravaló. Korábban is láttam, hogy arab kísérőink is számtalan esetben adnak mindenkinek, minden apró cselekedetért. Legyen az köszönés a bejárati ajtónál, a csap kinyitása a mosdóban, néhány szó a romok környékén azok történelméről. Az országban nagy a munkanélküliség, hatalmasak a társadalmi szakadékok, így a „szociális háló” része a baksis is.)

 

Vacsora után Panna annyira jól volt, hogy még a játszótérre is elment a többiekkel. Izgalommal telve feküdtünk le, tudtuk másnap reggel 6-kor kelünk és indulás a sivatagba!