Útleírások

Balkáni kalandozások
Egyiptom - Sátorral a Fehér Sivatagban
Horvátország - Tavaszi hosszú hétvége Dubrovnikban
Indonézia - Jáva és Bali, Hong Kongi kitérővel
Kuba - 1400 km négykeréken
Madeira - Téli túrák az örök tavasz szigetén
Olaszország - Nápoly és környéke
Olaszország - Toszkána: Borok és etruszkok nyomában
Spanyolország: Barcelonai séták
Spanyolország - La Manga-i csillagtúrák
Spanyolország - El Camino: A Francia út
Törökország - Gulettel az ókori Lykia nyomában
Törökország - Kappadókia
Törökország - Kappadókia reloded
Kirándulások 1.
Kirándulások 2.
Konya
Antalya - Termessos
Törökország - Kappadókia full time
Törökország - Őszi túra csecsemővel
Törökország - Isztambul
Törökország - Kalandozások É-Mezopotámiában
Törökország - Lykiai út


Borok

 Borfajta leírások
 Borkostolás Jegyzetek
A Sangiovese magasiskolája
Miért éppen Grúzia, Törökország és Bulgária
Dalmát bortúra - 2011, 2018
Spanyolország - Katalán bortúra
Török bortúra - 2013május
Portugál bortúra - 2014 április
Loire - kóstolási jegyzetek 2018


Extrák

 Vendégkönyv
 Képtár


Kappadókia 4 évvel később


Útinapló - 2009. szeptember


Hihetetlenül gyorsan telt el 4 év ahhoz képest, hogy milyen élénken élt az emlékezetünkben utolsó túránk Kappadókiában. 2009 szeptemberében újra erre járhattunk, és újabb látnivalókat vettünk célba. Nem tudjuk megunni, így ismét egy nappal tovább maradtunk, most 4 éjszakát töltve Göremében. Mostani leírásomban nem ismétlem azokat, amelyek itt olvashatóak: http://www.miri.hu/index.php?ow_page_number=71

Szállásunk - a Göremében lévő Gültekin Motel - a Tripadvisor ?TOP Value? ajánlata volt, amelyet számtalan utazó minősített nagyon jónak. A Motel erőssége olcsósága (mi 15 euró/fő/éj áron voltunk reggelivel) zseniális fekvése és fantasztikus kilátása a reggelinek és vacsorának helyet adó tetőteraszról. Valamint kellő nyitottság esetén a személyzet, ezen belül is a hotel ?mindenesének? Deniz-nek a humora és közvetlensége. 2009 őszén a házra egyébként ráfért volna egy is renoválás, de egyébkánt tűrhető tisztaságú volt.
Utunk következő állomásáról - egy öt csillagos Antalya-i hotelből - visszavágytunk Deniz reggeli poénjaira, valamint a főnökkel közös esti borozgatós beszélgetéseinkre, ahol Deniz sztorijait is hallhattuk nagydarab német és angolszász hölgyekkel való kalandjairól. (Deniz 40 kiló vasággyal :))
Úgy tudom, hogy a ház bérlet volt és az új tulajdonos maga akarja üzemeltetni a szállót, így nem tudom, hogy Denizék hol folytatják a tevékenységet.
Fotógaléria: Göreme  


Mi változott 4 év alatt?

Az Antalya- Manavgat ? Seydisehir ? Konya ? Aksaray ? Nevsehir ? Göreme útvonal hegyi része több helyen már többsávos, és annak ellenére, hogy Aksaray után útépítés folyt két órával gyorsabban (megállókkal 8 óra alatt) értünk a reptérről a Göremébe. Ez közel 700km. (Fontos, hogy a GPS-ek nem ezt az utat javasolják, de ez nekünk a harmadik utunk volt, ne válasszunk mást! Ez a leggyorsabb és legrövidebb.)
Kappadókia természeti és kulturális értékei állandóak, csak infrastrukturális javulást tapasztaltunk. Több jó szállás és étterem található, amelyek közül a legjobbak is reális árúak és kiválóak.

Kirándulások
Mostani utunk során több lehetőségünk volt kirándulni a szó valós értelmében, azaz több kisebb-nagyobb gyalogtúrát is tettünk. A tervezett program közel felét teljesítettük, de nem bántuk. Élveztük a kellemes kappadókiai késő nyarat szeptember végén.
A már ismert helyek közül barátainknak megmutattuk a Göreme Szabadtéri Múzeumot, a Vörös-völgyet, az Ihlara-kanyont és Kaymakli földalatti városát.
Fotógaléria: teljes